top of page
Joost en zijn muze

Joost neemt je met zijn gedichten mee naar de wereld in en buiten zijn hoofd tijdens de omzwervingen die hij maakt samen met zijn muze, de fiets.

zaterdag 18 juni 2022

12:00

-

15:00

Joost en zijn muze

Op zaterdag 18 juni presenteert Joost Hontelez zijn dichtbundel ‘Spechtensten’ op Fort Maarsseveen. Joost is liefhebber van de Franse taal en cultuur en de natuur van overal. In zijn jonge jaren wilde hij aanstormend dichter zijn. Hij won ooit de Gouden Pennenvrucht tijdens de Nacht van het Boek in Tilburg en mocht optreden in het voorprogramma van Gerrit Komrij. Gedichten van hem verschenen in het tijdschrift Lava. Nu, op 57-jarige leeftijd, trekt hij zich opnieuw in gang. Publiceerde in "Het Gezeefde gedicht" en het Franse internettijdschrift "L'Imagineur", maar ook op Wielerpoëzie.nl. 


Zijn eerste dichtbundel Spechtensten neemt je mee naar de wereld in en buiten zijn hoofd tijdens de omzwervingen die hij maakt in het gezelschap van zijn muze, de fiets. Inspiratie vond hij in het weidelandschap van de Bethunepolder en de forten van de Hollandse Waterlinie.


Joost zal voorlezen uit eigen werk, maar er zullen ook gastdichters optreden: Lenny van Hout, Bauke Vermaas en Véronique Rap en Jan Romijn. Voor muzikale omlijsting wordt gezorgd door The Fabulous The Baker Boys, Boudewijn en Inge en Just Romijn.


Toegang is gratis. 


PS Er zijn beperkt zitplaatsen, dus wil je verzekerd zijn van een zitplaats meld je dan aan. Er is overigens ruim plek in het gras, dus wellicht is het ook leuk een picknick kleedje mee te nemen. 

bottom of page