top of page
Soundwell

De band put uit een bron van zowel traditionele Ierse en Schotse folk muziek als moderne sounds die hierop aansluiten. Uniek!

zondag 24 september 2023

13:00

-

15:00

Soundwell

De naam Soundwell is gekozen omdat de band put uit een bron van zowel traditionele Ierse en Schotse  folk muziek als moderne sounds die hierop aansluiten. Soundwell maakt hierbij gebruik van traditionele  instrumenten zoals akoestisch gitaar en bohran, maar ook van een diversiteit aan elektrisch gitaar  geluiden en synthesizers. De muziek varieert van “man met gitaar” tot muziek met epische prog rock  invloeden. Vandaar dat de muziek wordt omschreven als Celtic Prog Folk. Het doel is om de  oorspronkelijke teksten, harmonieën en ritmes met onze arrangementen en composities een extra  dimensie te geven, zonder het karakter, de emotie en de kern van de authentieke songs te  verloochenen.  


De mannen kennen elkaar al tientallen jaren doordat ze samen in de BX Bluesband zaten. Na het stoppen  van de BX bluesband besloten ze samen een band te beginnen waarin Keltische muziek centraal staat. De  verdere samenwerking resulteerde in een uniek Soundwell project waarin elk zijn inbreng en  enthousiasme kwijt kan.


Dick Siersema (a.k.a. Bone Idle)

Zang, gitaar, Bodhran, mondharmonica  Dick is als Bone Idle al vele jaren actief als troubadour, en heeft een groot Keltisch repertoire en veel  kennis over de Keltische cultuur. Dick verteld tijdens optredens graag over achtergronden van de songs.  


Sebastiaan Scholten

Basgitaar, synthesizers, zang  Sebastiaan heeft een achtergrond in de punk, Nederpop en blues. Hij heeft een brede muzikale interesse  en in Soundwell kan hij zijn creativiteit kwijt in harmonieën en arrangementen die de luisteraar niet  onberoerd zullen laten.  


Mans Minekus

Gitaren, synthesizers, sampler, zang Mans heeft een achtergrond in fusion, progressieve rock en blues. Naast het spelen van akoestische- en  elektrische- gitaren experimenteert Mans graag met geluiden. De Keltische muziek vormt voor hem een  fantastische basis om de traditionele gitaargeluiden aan te vullen met epische (gitaar) synthesizer sounds  en geluidseffecten.

bottom of page