Vort met het fort

Start

Eind

Tijd

€ 

12:00

-

17:00

Gratis

Cultuurfort Maarsseveen opent haar poorten en biedt u in samenwerking met les Tantes Déviantes (bekend van de Theekoepelparades) een proeverij van cultuursnacks, smakelijk opgediend door theatermakers, muzikanten, vertellers en dichters uit Stichtse Vecht en omgeving.

LET OP: REGISTREREN NOODZAKELIJK
Registratie is noodzakelijk i.v.m. Corona maatregelen. Meld je dus snel aan, dan is je plek gereserveerd en kunnen wij je op de hoogte houden van de laatste stand van zaken betreffende het evenement.

WAT KUN JE VERWACHTEN
Onze Waterliniewachters zorgen ervoor dat je veilig en vrolijk het terrein betreedt, de breedgehoepelde (1.5 m!) en hoogbepruikte Tantes geven je het heen en weer op het voetveer, er klinkt muziek van polka tot hoempa, jonge talenten tonen hun kunsten, een dame met parasol brengt je tot zelfkennis.

Naast keuze uit de menukaart van proza en poëzie kun je ook even neerstrijken op het terras en een keuze maken uit de menukaart van Pop up Paella. Ook deze dag zorgen zij weer voor een verfrissend drankje en originele, heerlijke tapas.

En de hoofdact op deze Open Monumentendag is natuurlijk het Fort zelf. Het werd gebouwd in 1881 als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. In het bomvrije gebouw waren zo’n 80 manschappen gelegerd.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT door:
- Prins Bernhard Cultuurfonds
- Gemeente Stichtse Vecht

© Copyright 2020 Stichting C-Fordt