top of page
Expo waterdicht

Deze zomer (3 jul - 26 sep) eren we onze leefomgeving en de natuur met een kunsttentoonstelling waarin het landschap centraal staat.

zaterdag 3 juli 2021

08:30

-

12:30

Lange tafel terras4.jpg

Zomer 2021 brengen we een Ode aan het landschap. Het is tijd om onze leefomgeving en de natuur te eren met een kunsttentoonstelling waarin het landschap centraal staat. Ode aan het landschap is het landelijk jaarthema van het NBTC (Nederlands bureau voor toerisme en congressen). Met deze expositie haken wij in op dit thema.

Het historische Fort Maarsseveen, vol verhalen, is een prachtig toneel voor kunst. Dit bleek tijdens de tentoonstelling Vijand Schap in 2017. Het maken van deze expositie smaakte naar meer en daarom heeft de organisator van kunst op Fort Maarsseveen, Marcel Blekendaal, de organisatoren van Vijand Schap, Esther Hoogendijk en Janneke Kornet, opnieuw benaderd voor het maken van een grootse tentoonstelling. Expositie Deze zomer organiseren we een tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst op Fort Maarsseveen onder de titel WATERDICHT. Hiervoor nodigen we 10 kunstenaars uit om werk te maken en te tonen wat aansluit bij het themajaar ‘Ode aan het landschap’. Hierbij wordt ingegaan op de directe omgeving van het fort, als onderdeel van het waterlinielandschap. Maar ook in bredere zin kan er gereageerd worden op de thema’s: landschap, natuur en klimaat.

De kunstwerken zijn voornamelijk installatiekunst en sculpturen in de buitenruimte. Om van alle kunstwerken één gezamenlijke tentoonstelling te maken hebben wij de vormgevers van Studio Bureau gevraagd voor een bijzondere vormgeving van de tentoonstelling.

Fort Maarsseveen is de hoofdlocatie van de tentoonstelling maar we leggen ook de link naar de andere forten in de waterlinie en het waterlinielandschap zelf.

In samenwerking met het Vechtstreekmuseum organiseert polder- en fortwachter Marcel Blekendaal een aantal speciale rondleidingen op het fort. Hierbij vertelt hij de verhalen van het fort, de waterlinie en kijkt en denkt hij met u mee bij de kunstwerken.

Meer informatie en boeken kan via www.Vechtstreekmuseum.nl

bottom of page