top of page
VORT!festival 2022

Open monumentendag, kunst en cultuur! Met de hele dag muziek, theater en een hapje en een drankje.

zondag 11 september 2022

09:00

-

15:00

Lange tafel terras4.jpg

Fort Maarsseveen viert ook dit jaar het VORT!festival. Op 11 september is het weer raak. Dan zijn er optredens van verschillende bandjes en is er toneel en theater. In ditzelfde weekend worden ook de Open Monumentendagen gehouden, is er een tentoonstelling en zijn de ateliers open. We kunnen dus met recht zeggen dat er voor iedereen iets te beleven is. Kom je ook?


Met de mix van activiteiten doet fort Maarsseveen zijn naam als broedplaats van kunst en cultuur eer aan. Muziek wordt gemaakt door de coverband Red Bennett en formatie Nooitgedacht. Ook zijn er muzikale verhalen te horen van het gezelschap ‘Hier om de hoek’. Daarbij zijn er acts van Dansstudio Olga van Koningsbrugge, van Toneelgroep Voetlicht en als afsluiting van de dag is er een swingend optreden van de Blue Basement Big Band. Op verschillende plaatsen op het fort zullen er gedichten van Poëzie aan de Vecht te horen en te lezen zijn.


Open Monumentendagen

Volgens de traditie houden we het VORT!festival tijdens de Open Monumentendagen. Die zijn het hele weekend. Dus zowel op zaterdag 10 als op zondag 11 september. Zo kunnen we het fort laten zien zoals wij dat graag willen: een historische plek (sinds 2021 UNESCO werelderfgoed!) waar geschiedenisverhalen hand in hand gaan met de kunst en cultuur van vandaag de dag. De film ‘animatie van de waterlinie’ zal (ook op 10 september) de hele dag draaien en voor de kinderen is er een speurtocht die hen meer laat ontdekken over het fort.


Kunstenaars

Ook de vaste fortbewoners zullen acte de préséance geven. Voor de kinderen is er een kleiproeverij. Er kunnen in korte tijd muurhangers, bordjes en schaaltjes worden gemaakt.

De negen beeldhouwers van Steenwerk zullenhakken en beitelen en vertellen wat ze maken. Sarah Fokke, de eerste ‘artist in residence’op het fort, toont haar kunsten. Je kunt haar live bevragen. De poëten van Poëzie aan de Vecht zullen gedichten voordragen. In de caravan en open lucht.


Hapje, drankje

De dag is niet geslaagd zonder goed eten en drinken natuurlijk. En dus zal Pop up Paella zorgen voor een smakelijke bijdrage. Geniet van een lekker hapje en drankje op het heerlijke terras. En na afloop van de activiteiten om zes uur kun je aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd aan lange tafels. Uiteraard, en inmiddels is een het een heuse traditie, eten we wat de kok het liefste maakt;


een grote pan paella, EET JE MEE? GEZELLIG! 

Meld je uiterlijk dinsdag 6 sep aan via ons aanmeldformulier


VORT!festival 2022 is op 11 september van 12.30 uur – 17.30 uur


Toegang gratis (donaties zijn welkom!)


Bekijk de LINE-UP van artiesten dit jaar!


Impressie van vorige jaren: Vort met het Fort 1   -   Vort met het Fort 2   -   Vort met het Fort 3


bottom of page