top of page

za 14 mei

|

Fort Maarsseveen

Bert & Tessa

In onze theaterzaal maken we er een bijzonder sfeervol, muzikaal avondje van met folkliedjes uit tal van landen en windstreken door Bert en Tessa.

Sorry, we zijn uitverkocht
Andere evenementen bekijken
Bert & Tessa
Bert & Tessa

Tijd & Locatie

14 mei 2022 19:30 – 23:00 CEST

Fort Maarsseveen, Herenweg 3, Maarssen, Netherlands

Over het evenement

Tessa (zang) en Bert (zang en gitaar) brengen voor de derde keer folkliedjes uit tal van landen en windstreken. Liedjes uit een ver verleden (de oudste was er al eind 15e eeuw) of slechts enkele tientallen jaren. Uiteraard zijn traditionals (vooral 18e en 19e eeuw) uit Ireland, Schotland en Engeland goed vertegenwoordigd. En natuurlijk gaan die liedjes over het leven en de dood. Over afscheid, soms voor altijd (immigratie). Over onbeantwoorde liefdes. Over de eenzaamheid als je lief er niet meer is. Over de wreedheid van de oceaan, die dierbaren niet meer terug laat komen. Maar ook een anti war song uit de begin 19e eeuw en een lied  uit de 17 eeuw over een vrouw die bezwijkt voor de verleidingen van de duivel.

Daarna spelen en zingen we ook een aantal liedjes, waaronder een murderballad, die door folkduo’s  uit de VS zijn gemaakt. Verder: een liedje uit Zuid Italië, een of meerdere Franse Chansons, een Spaanstalig liefdeslied uit Mexico, een Nederlandstalige uit Vlaanderen. En wellicht ook wel een Jiddisch lied en een paar popliedjes al dan niet in een folkjasje gestoken. En misschien nog een eentje die we tussen nu en 14 mei nog ergens ‘opvissen’ en waar we (weer) direct heel enthousiast over worden.

Bij alle liedjes geven we een korte toelichting over waar het over gaat, de historische context van waaruit het is ontstaan en/of onze persoonlijke belevingen voor de keuze.

Zie youtube voor een impressie van hun muziek

Entree is gratis. 

Ons cafe (en bij lekker weer terras) is geopend dus van harte welkom al eerder te komen en nog lekker na te praten/ borrelen.

Share This Event

bottom of page