top of page

zo 26 jun

|

Fort Maarsseveen

WAARDELOOS / WAARDEVOL

Om 15.00 uur vindt de officiële start plaats van dit project, dat gaat over het transformeren van waardeloos afval tot waardevolle kunstwerken.

WAARDELOOS / WAARDEVOL
WAARDELOOS / WAARDEVOL

Tijd & Locatie

26 jun 2022 15:00 – 17:00

Fort Maarsseveen, Herenweg 3, Maarssen, Netherlands

Over het evenement

Op 26 juni om 15.00 uur vindt de officiële start plaats van het project WAARDELOOS / WAARDEVOL. Dit project gaat over het transformeren van waardeloos afval tot waardevolle kunstwerken. 

In juni staat er een aantal kunst-caravans op het terrein van fort Maarsseveen. Deze oude caravans zijn door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden ingericht als verzamelingen-museum. De kunstenaar verzorgt tijdens de FORT ZON DAG van juni een aantal workshops rond het thema bij de caravans.

In juli en augustus worden er verschillende kunstwerken ten toon gesteld op fort Maarsseveen. Wij verzorgen de uitvaart van de petflessenkano van Ineke de Kruyter die de afgelopen jaren door de grachten van Utrecht heeft gevaren.

En in onze expositieruimte vindt u het werk van Ruud van Koningsbruggen. Onder de naam Packeredo (packet -redo) gebruikt Ruud kartonnen verpakkingsmateriaal om daarmee zijn op fauna en flora geïnspireerde beelden te vorm te geven.

Van deze activiteiten wordt een filmpje gemaakt. Dit filmpje wordt ingezet ter promotie / inspiratie bij het project.

In september, tijdens de World Cleanup Day gaan schoolklassen aan de slag om afval te rapen rond de school. Dit afval wordt onder begeleiding van een kunstenaar omgezet van waardeloze troep naar waardevolle kunstobjecten. De kunstwerken van de kinderen worden tentoon gesteld op de scholen.

Share This Event

bottom of page