top of page

za 22 mei

|

Fort Maarsseveen

Workshop Keramiek

3-daagse Barrelfire workshop

Sorry, we zijn uitverkocht
Andere evenementen bekijken
Workshop Keramiek
Workshop Keramiek

Tijd & Locatie

22 mei 2021 09:30 – 16:30

Fort Maarsseveen, Herenweg 3, Maarssen, Netherlands

Over het evenement

Dit is een workshops voor liefhebbers van vuurtjes stoken en mensen die het onverwachte van een stook kunnen waarderen. Het resultaat van de Barrel stook is afhankelijk van de materialen die je gebruikt voor de stook en levert heel verschillende resultaten op.

Barrelfire stook is het stoken van biscuit gebakken werk (ingepakt en bewerkt met verschillende brandbare materialen oxides en sulfaten) in een halve oliedrum. Het werk ligt op een bed van zaagsel en stro, daartussenin aanmaakhout en stro en bovenop leggen we houtblokken. Na het verbranden van het hout wachten we tot het werk afgekoeld is. Dan worden de werkstukken schoongemaakt en tot slot poetsen we ze op met bijenwas.

De workshop wordt gegeven op drie zaterdagen, inclusief koffie, thee, sapjes en lunch. Op de laatste dag sluiten we af met een middag-programma naar keuze. Deze dag duurt iets langer omdat we moeten wachten tot het werk afgekoeld is.

Datum : zaterdag 22 mei, 5 en 12 juni 

Kosten: €225,00 inclusief koffie, thee, sapjes, lunch en op de derde zaterdag een lichte maaltijd aan het einde van de middag.

Zaterdag 1

van 9:30 tot 16:30 incl. lunch

Je maakt een of meerdere werkstukken. Bedenk van te voren wat je wilt maken. Er is veel mogelijk.

Zaterdag 2 (1 week na 1e zaterdag) 

van 9:30 tot 14:00 incl. lunch

Object(en) worden gepolijst en bestreken met terra sigillata en opgepoetst. Dan is het werk klaar voor de biscuitstook (9000). We vertellen je deze zaterdag ook welke materialen je op de laatste dag zelf eventueel kunt meenemen om spannende kleureffecten op je werk aan te brengen.

Zaterdag 3 (2 weken na de 2e zaterdag) 

9:30 tot ongeveer 19.00; incl. lunch en soep maaltijd

Barrelfire stook dag! In de ochtend ga je het werk inpakken met verschillende materialen en oxides (eventueel begieten we de werkstukken met sulfaten – voor interessante kleurcombinaties). Daarna pakken we de barrels in. Dit zijn halve oliedrums die we vullen met brandbaar materiaal waar we het biscuit gebakken en “ingepakte” werk opleggen. Dan gaat het vuur erin en begint het wachten. Er is de mogelijkheid om een wandeling of een klein werkstuk te maken, bijvoorbeeld een tegeltje (incl. gebruik sjablonen, engobes). Na een uur of 3 à 4 is het vuur uitgedoofd en wachten we tot de stukken voldoende afgekoeld zijn om af te spoelen, schoon te poetsen en met bijenwas in te smeren zodat ze zijdezacht gaan glanzen. We sluiten af met een soepmaaltijd.

Share This Event

bottom of page