top of page
Expo Rondom het fort

Een afscheidszwaai van onze "Artist in Residence" Sarah Fokke. Ervaar de schoonheid van het fort door de ogen van een groep jonge kunstenaars.

zondag 25 juni 2023

LET OP: Deze activiteit ligt in het verleden.

Je kan je hiervoor dus niet meer aanmelden.

Image-empty-state.png

Op 25 juni opent 'Rondom het Fort' op Fort Maarsseveen. Een bijzondere expositie van 25 juni tot en met 25 augustus die is georganiseerd door kunstenaar Sarah Fokke. Zij sluit hiermee haar rol als artist in residenceop het fort af. Een mooie afscheidszwaai.


In de expositie, die de hele zomer duurt, reageert Sarah samen met zeven andere gelijkgestemde kunstenaars op de omgeving van Fort Maarsseveen. Zij heeft de groep bijeengebracht en gezorgd voor een diversiteit aan kunstuitingen. ‘Iedereen die ik heb uitgenodigd reageert op zijn of haar unieke manier op de omgeving van het fort. Dat levert een mooi geheel waarbij je je ogen uitkijkt en wellicht ook je oren moet gebruiken’, vertelt de jonge kunstenares.


Onderdompelen

Elke kunstenaar laat een eigen spoor achter, op en rondom het fort. Dat spoor spreekt tot de verbeelding en doet verwonderen. Er zijn sculpturen, projecties, poëtische teksten en geluidinstallaties. ‘Alles bij elkaar is het een uitnodiging om de schoonheid van het fort te ervaren. Kijk door de ogen van deze groep jonge kunstenaars. Het is aan de bezoekers zich te laten onderdompelen in de diversiteit van de werken en mee te laten slepen door de verhalen die de kunstwerken vertellen. Van harte welkom!’


Deelnemende kunstenaars:

Fien Brakkee

Gemma Luz Bosch

Lobke Roenhorst

Lucas Mergler

Nynke Sansom

Sarah Fokke

Siem de Boer

Travis Geertruida


Mede mogelijk gemaakt door:

Cultuurfonds Stichtse Vecht

Elise Mathilde fonds

KFHeinfonds

Marjokefonds

Stichting Vrederijk

bottom of page