top of page
Vort 2021 foto.JPG
LINE UP VORT!FESTIVAL
Foto 1_edited.jpg

Dans, dans, dans

Dansstudio Olga van Koningsbrugge, uit Loenen aan de Vecht, is een amateurdansschool die zich richt op diverse leeftijden en niveaus. Van prille beginner tot semiprofessional. Techniek, oog voor de individuele leerling en kunstzinnigheid zijn de drie pijlers waar de dansstudio om bekend staat. Op het VORT!festival kun je genieten van een jongerengroep die, onder leiding van choreografe Merel Naaijkens, heeft gewerkt met het thema 'strijders op het fort’. Energie, kracht en samenwerking zijn de sleutelwoorden voor deze moderne choreografie. Kom kijken en geniet!

Afbeelding1.png

Altijd het plezier voorop

Red Bennett is een Utrechtse formatie die vooral pop- en (country)rocknummers speelt. Maar de band laat zich ook graag verleiden tot een akoestische set of een Iers projectje. Voor ieder wat wils is misschien te kort door de bocht, de lijst op de website laat een breed aanbod zien. Van Mumford and Sons tot John Mayer, van R.E.M. tot John Kanaka en The Pretenders. Muziek maken waarbij plezier voorop staat.

Foto 1_edited.jpg

Nooitgedacht, op wieken van muziek

Een bandnaam die komt van een molen, daarbij hoort een toelichting. Maar of dat iets duidelijk maakt? Het was een charitatief bijeenkomen in de nabijheid van de molen waar het allemaal begon. Stijlen en klanken uit alle windhoeken werden verenigd. Er waaiden mooie liedjes zonder tierelantijntjes binnen. Snaren, cajon en stem zouden vervolgens voldoende moeten zijn. En dat is het. Jeroen, Ruud, Arjen en Helga hadden het misschien nooitgedacht, maar er klinkt muziek. Wentel je even mee?

vertel.png

Vertel, vertel, vertel .....

Het is een bijzonder project: de verhalen van Hier om de hoek. Zoals op de website staat is het een muzikale mozaïekvertelling, een vlechtwerk van verhalen die tezamen een beeld geven van een moderne dorpsgemeenschap. Voor het project werd een zeer diverse en brede waaier aan musici uit één regio samengebracht; van het kinderkoor tot de kerkorganist, van modern jazzy koper tot altviolen uit de barok. En nu luisteren….

Foto 1.png

Swingend een punt maken!

De leden van Blue Basement Big Band komen uit de hele regio, waaronder de Stichtse Vecht. Deze big band, die bijna honderd jaar geleden begon als fanfare, speelt nu swingende jazz en soul. Dit voorjaar waren de muzikanten nog op tournee in Spanje. Samen met zanger Desi zal de big band op feestelijke wijze het VORT-festival afsluiten. Er mag gedanst worden!

bottom of page