top of page

Bert en Tessa

Bert en Tessa

Zondag 25 feb

15:30

-

17:00

Tessa en Bert spelen en zingen folk liedjes uit tal van landen. Liedjes uit een ver verleden (15e en 16e eeuw) of slechts enkele tientallen jaren oud. Bij alle liedjes vertellen ze kort waar het over gaat en/of hun persoonlijke belevingen voor de keuze.

Tessa en Bert spelen en zingen folk liedjes uit tal van landen waaronder Ierland, Schotland, Engeland, VS, Italië, Spanje, Mexico, Vlaanderen en Frankrijk. Liedjes uit een ver verleden (15e en 16e eeuw) of slechts enkele tientallen jaren oud.

En natuurlijk gaan die liedjes over het leven en de dood. Over afscheid, soms voor altijd (emigratie). Over onbeantwoorde liefdes. Over de eenzaamheid als je lief er niet meer is. Een ode aan de verblindende schoonheid van een vrouw. Maar ook een anti war song uit de begin 18e eeuw en een lied uit de 17 eeuw over een vrouw die bezwijkt voor de verleidingen van de duivel en vrolijke drinkliederen.

Bij alle liedjes vertellen ze kort waar het over gaat, de historische context van waaruit het is ontstaan en/of hun persoonlijke belevingen voor de keuze.

bottom of page