top of page
muziek mondays.jpg
Muziek

Fort Maarsseveen is een culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats. En als we het hebben over kunst en cultuur dan hebben we het natuurlijk ook over muziek. Wij ondersteunen muzikale initiatieven en bieden een plek om op te treden.  

Er oefenen verschillende bandjes op het fort. De Mondays is onze huisband en die hebben een vaste repetitieavond. Op maandag, dat zegt de naam al.

 

Het duo Bert en Tessa is er ook regelmatig, maar niet op een vaste dag. Leuk als ze bij jouw bezoek aan het fort er ook toevallig zijn, want je mag gewoon de studio in als ze oefenen om van hun gitaar en zang te genieten.

 

Dan hebben we nog Jilted. Een groep die bestaat uit maar liefst zeven muzikanten en die elke twee weken op het fort repeteert. Een heerlijke vintage swingband uit Utrecht, die ook eens per jaar bij ons optreedt.

Logo Fort Zon dag.jpg

Elke laatste zondag van de maand is het FORT ZON DAG en dan bruist het op het fort

van de activiteiten. Er is allerhande cultuur op het fort te beleven, waaronder elke middag vanaf 15:30 live muziek. Als het weer meezit, speelt de band buiten.

Mocht het regenen of te koud zijn, dan biedt de theaterzaal uitkomst.​

Logo Fort Zon dag.jpg
FortMaarsseveen1179_edited.jpg
Piano

Een bijzonder detail op ons fort is de antieke, gerestaureerde piano. Iedereen, die het een beetje kan, willen we graag horen. Onze huispianist Gerard kan het bijzonder goed en speelt elke zondagochtend. Kom eens langs en geniet van een sfeervol muzikaal begin van de dag.

Wil je een keer bij ons optreden, of met een bandje oefenen of iets anders muzikaals organiseren?

Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

activiteit-concert-podium.JPG
openlucht theater

Achter op ons terrein staat een oude bouwkeet. Vrolijk beschilderd. In de zomermaaden wordt deze gebruikt als openlucht theater en podium voor optredens. 

kunst-muurtekening-schuur.HEIC
huiskamer concert

De theaterzaal met piano is ook de perfecte plek voor een huiskamerconcert. Een besloten muzikaal feestje met jouw vrienden of open voor publiek als wij zelf de muziek organiseren. Als je koffie, tapas of een uitgebreid diner toevoegt aan het concert heb je een bijzonder evenement. Vraag naar de mogelijkheden. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang automatisch bericht over de door ons georganiseerde huiskamerconcerten.

FortMaarsseveen1156.jpg
Kanagawa 1.jpg

underground hiphop

Ook jongeren weten ons fort te vinden. Zo is Kanagawa, een lokaal muziekplatform van vier jongeren uit Maarssen, er elke woensdagavond. Ze geven underground hiphop een podium vanuit het fort. In een half jaar tijd kregen al meer dan zestig rappers de kans om zich te laten zien in een fortsessie. De opnames worden gepost op YouTube. Aankondigingen van nieuwe video’s kun je volgen via Instagram.

bottom of page