top of page
ruimtes en terrein van het fort

Fort Maarsseveen beschikt over zeer inspirerende ruimtes: van de ruime en lichte manschappenverblijven tot spannende kruitruimtes en -gangen. Deze zijn mooi en functioneel ingericht en hebben verschillende functies: als café, theaterzaal, vergaderzaal, expositieruimte, ateliers en opslag.

Het terras voor het fort is een goed bewaard geheim. In de eerste zonnestralen, uit de wind, kun je er heerlijk zitten. Fort Maarsseveen is dan ook geliefd als stopplaats tijdens een fiets- of wandeltocht. Fijn om even bij te komen en te relaxen onder het genot van een bakje koffie, lunch of borrel.

 

Fort Maarsseveen ligt op een groen eiland dat zich uitstekend leent voor diverse activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een uitgebreide lunch op het terras onder de bomen rechts aan de zijkant van het fort. Maar ook voor workshops zoals schilderen of beeldhouwen. Of spelletjes tijdens de familiedag of teambuilding.  Ook organiseren we daar in de zomer af en toe buitenexposities.

Fort Maarsseveen is een culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats.

We bruisen van de activiteiten. Niet alleen door onszelf georganiseerd maar ook door jou!

We beschikken over ruimte, horeca, vrijwilligers en willen graag meedenken en -helpen. Dus wil je bij ons een lezing, film, workshop of theatervoorstelling organiseren?  Dat kan! Neem contact op.

cafe

Het café is de plek waar je het fort binnenkomt. Je besteld er je drankje en hapje. Bij slecht weer kun je er lekker zitten. We hebben het sfeervol ingericht met bistrotafels en metalen vintage-stoelen. In de winter hebben we de kachel natuurlijk aan.

 

Het café biedt plek aan de bistrotafels die we ook aan elkaar kunnen schuiven als je met een groep bent van 16 à 20 personen. Dan wel graag even vooraf reserveren.

minibieb

Het prachtig getimmerde kastje* aan het begin van het terras van Fort Maarsseveen herbergt een minibieb. Elke dag worden de deurtjes van deze bibliotheek geopend door de fortwachter die dienst heeft. Dus wil je even lezen? Kruip met een boekje in een hoekje!

FortMaarsseveen0301.jpg
ruilen

De bieb is bedoeld als wisselpunt. Om boeken en tijdschriften te ruilen. Bezoekers van het fort kunnen de boeken en tijdschriften gratis meenemen. Ook dat mag. Terugbrengen hoeft niet. Je kunt er ook boeken inzetten.

* Gemaakt door Wouter onze timmerman met twaalf andere ambachten en het brein van een uitvinder.

vergaderzaal

De vergaderzaal ligt op de eerste verdieping. Het is de ruimte boven het café waar je het fort binnenkomt. Deze ruimte van 7 x 5 mtr is bereikbaar via de trap binnen en via de naastgelegen Marjoke atelier. De ruimte heeft drie ramen.

 

De vergaderzaal is een sfeervolle ruimte met een grote eikenhouten tafel, vintage schoolstoelen, antieke kast en dressoir met plek voor koffie, thee en water. Verder is de ruimte voorzien van alle vergaderfaciliteiten. Er staat een tv-scherm, een flipover en er is wifi. Bijzonder is dat je omringd bent door kunst van de expositie van dat moment. Je zit dus letterlijk in de kunst. En dat is uit de kunst 😊!

 

Lees meer over onze mogelijkheden voor een vergadering of training.

Marjoke atelier

Het Marjoke Atelier ligt op de eerste verdieping boven de ‘theaterzaal’. Deze ruimte van 7 x 5 mtr is bereikbaar via de naastgelegen vergaderzaal en het atelier van Werk in steen. De ruimte heeft drie ramen.

 

Het is een gezellige en robuuste ruimte die is ingericht voor creatieve workshops. Hier kan worden geschilderd en geboetseerd bijvoorbeeld. De tafels en stoelen kunnen tegen een stootje. Het werk van Marjoke Reinink (beelden) en de naam van deze kunstenares decoreren de ruimte. Ter inspiratie! 

theaterzaal

De theaterzaal ligt op de begane grond en heeft een deur naar buiten en twee ramen. Aan de zijwand hebben we een bar gemaakt met krukken. Er hangt een beamer aan het plafond en er is een scherm. Dus alle gelegenheid voor het geven van presentaties. De ruimte wordt ook gebruikt als café voor borrels of feestjes. Ook voor muziekrepetities en toneeluitvoeringen is de ruimte in gebruik. Daarvoor zijn er ook studiolampen, versterker en boxen aanwezig.

Bijzonder detail in deze theaterzaal is de antieke, gerestaureerde piano waarop gespeeld kan worden. Onze huispianist doet dat in ieder geval elke zondagochtend. Kom eens langs en geniet van de muziek als sfeervol begin van de dag.