top of page

Concert - Syrene Saxofoonkwartet

Concert - Syrene Saxofoonkwartet

donderdag 6 juni

20:00

-

21:00

Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die de klassieke saxofoon willen laten klinken bij een uiteenlopend publiek.

Donderdag 6 juni geeft Syrène Saxofoonkwartet een concert op Fort Maarsseveen.
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

Syrène heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen. Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Daarbij zijn de Syrènes het meest in hunelement als zij zich bezighouden met hun kwartetspel. De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd aan de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA).

Naast de verrijking voor hun uitvoeringspraktijk komt Syrène hierdoor in aanraking met een schat aan repertoire. Een ware ontdekking zijn de strijkkwartetten van Joseph Haydn, uitgevoerd door vier saxofoons. “Dit is al vaker gedaan, maar nog nooit zoals Syrène,” aldus Hans van den Boom –Radio 4.

Het Syrène Saxofoonkwartet is een veel beluisterd kwartet op Spotify en heeft inmiddels 116.000 unieke luisteraars in maar liefst 110 landen voor de albums WATER WORKS en Fresh, Sweet & Sturdy.

Ze spelen van 20:00 tot 21:00. Kosten € 9,50. Meld je nu hier aan. Wacht niet te lang want vol is vol!

Klik op bovenstaande link om je aan te melden

bottom of page