top of page

Netelland

Netelland

Zaterdag 6 juli

-

Fort Maarsseveen is het decor voor een installatie waarin bewoners van een community die door de sterk gestegen zeespiegel al 143 jaar weet te overleven op het Forteiland.

Stichting Op Wacht presenteert in samenwerking met componist Morris Kliphuis en installatiekunstenaar Adrian Gutzelnig in de zomer van 2024 de locatievoorstelling Netelland.

Op 6 en 7 juli 2024 is Fort Maarsseveen het decor voor een caleidoscopische multidisciplinaire installatie waarin een kleine, diverse gemeenschap Fortbewoners centraal staat. Bewoners van een community die door de sterk gestegen zeespiegel al 143 jaar weet te overleven op het Forteiland Maarsseveen.

Hoe doen ze dat, ondanks of dankzij het gedwongen samenleven in een geïsoleerde omgeving? Het publiek ontdekt al kijkend, luisterend, pratend en participerend hoe de Fortbewoners anno 2167 leven.

Door middel van installatiekunst, nieuw gecomponeerde muziek, theater, discussies en hoornsignalen presenteert Netelland haar cultuur en historie aan het publiek. De brandnetel, die overvloedig op het fort aanwezig is, speelt in die cultuur een centrale rol - als bron van voedsel en textielvezels, als embleem voor de weerbarstige en levende wereld om ons heen, en als symbool van transitie en hoop voor de toekomst.

Tijdens de opening van het fortenseizoen presenteren de kunstenaars een voorproefje van het project.

bottom of page