top of page

Breaking free

Jolanda Valk

zaterdag 20 april

-

zondag 19 mei

Breaking free

Originele schilderijen door Jolanda Valk uit Breukelen

Tekenen – en later ook schilderen – doet Jolanda Valk uit Breukelen al haar hele leven. Het echte werk, zoals portret- en modeltekenen, leerde ze bij kunstenaar Rinus Duin in Abcoude. Later heeft zij zich meerdere technieken eigen gemaakt op de Academie voor Beeldende Kunsten Artibus in Utrecht en tijdens diverse cursussen en workshops.

Inspiratie vindt Jolanda overal; in gezichten met karakter, emoties, dieren die vaak zo aandoenlijk zijn, bomen die lijken te zweven in de ochtendnevel, een verlaten strand, bloemen, dramatische landschappen met scherpe (kleur)contrasten, maar ook van alles in en rond het huis. Vandaar dat haar werk zo divers is. Dat zij steeds andere onderwerpen kiest, houdt haar scherp en daardoor blijft zij zich ontwikkelen. Soms maakt ze series in dezelfde stijl, soms doet ze ineens iets heel anders. Zoals nu.

Lang was haar werk vooral decoratief en illustratief, maar sinds de zomer van 2023 leert zij zich vrijer te bewegen met verf, kwast en andere materialen. Tijdens de expositie op Fort Maarsseveen kan je daarvan de eerste resultaten zien. Breaking free heet de serie.

Alle kunstwerken zijn originelen en dus uniek.

Instagram: createdbyjo
Website: jolandavalk.exto.nl

bottom of page